През последните осем месеца сблъскахме два модела на управление –

...
  През последните осем месеца сблъскахме два модела на управление –
Коментари Харесай

Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: Инфлацията може да се овладее с обезпечаване на енергийните източници

 Open photo

 

 

„ През последните осем месеца сблъскахме два модела на ръководство – на статуквото и на смяната. Промяната е развой, който започнахме и държавното управление, което излъчихме, беше единственото допустимо за България. Управление на „ Промяната е единственото допустимо и устойчиво ръководство за страната. Всяко едно друго нещо би довело до земетресения в страната или серпантина от нови избори ”. Това съобщи Йордан Терзийски от " Продължаваме промяната " по Нова тв.

„ Ако българските жители желаят край политическата рецесия, на която сме очевидци през последната година и половина, би трябвало да гласоподават за нас. Доказали сме, че можем да сформираме и обединения и да управляваме в рецесии ”, акцентира Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

Инфлация и приходи

„ България беше сложена в обстановка 12 години да има едни изоставащи приходи. Да има хора под прага на бедността. Бяхме лишени от опцията да имаме едни постоянни приходи и да можем да привличаме бизнеси, които избягаха в чужбина ”, акцентира Терзийски.

„ Това, което направихте за 7 месеца ще би трябвало да се възвръща може би през идващите 12 години. Има срив в действителните приходи на хората ”, отвърна Иванов. И добави: „ За предходните 8-12 месеца действителната инфлация е 18 %, а повишението на приходите е със 7 %. Тоест действително българските жители са обеднели от „ Промяната ” с 11 на 100 ”.

Газовата диверсификация

Инфлацията може да се овладее с застраховане на енергийните източници, безапелационен е Иванов. „ България би трябвало да бъде обезпечена с дълготрайни контракти за доставки на газ на една транспарантна цена. Това е същинска диверсификация, а не да си играем на танкер отсам, танкер оттова, без да знаем на каква цена. Тези запаси би трябвало да бъдат обезпечени за дълго време, а това значи и по-ниски цени ”.

Терзийски от своя страна уточни, че ГЕРБ са забавили интерконектора с Гърция и са се отказали от евтиния азерски газ. „ Платихте 3 милиарда от нашите пари за тръба, по която нито една молекула газ не доближава до нашата страна ”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР